Design hemsida: Det finns många fördelar med att skapa en ny hemsida. Den kanske största fördelen är att majoriteten av potentiella kunder söker online efter företag som ditt. Med en estetiskt tilltalande hemsida, med bra design och erbjudanden kan du räkna med att få nya kunder.
Kolla in denna blogg för användbara verktyg och tips allthingbright.
Egen hemsida är en utmärkt marknadsföringskanal.
Digital marknadsföring är också en av de marknadsföringskanaler som ger bäst return on investment (ROI). Så det är utifrån ett marknadsförings- och säljperspektiv en given strategi för de flesta företag. Via Google Ads annonsering eller Facebook annonsering.
Vanliga frågor om att skapa hemsida:
Är det svårt att göra en egen hemsida?
Nejdå! Det har aldrig varit enklare. Men du bör vara medveten om att det kan ta en hel del tid att bygga hemsidan. Du behöver bestämma dig för hemsidans design, bilder och text. Ju mer av innehållet du har på plats innan du börjar skapa hemsidan, desto fortare kommer det att göra klart hemsidan.
Tar det lång tid att bygga en hemsida?
Det beror på hemsidans omfattning och vilka funktioner den ska ha. Funktionstunga hemsidor tar ofta lång tid, medan enklare hemsidor snabbt går att komma igång med. Men räkna med cirka 10-20 timmar totalt för att göra en enkel hemsida.
Vad kostar en hemsida löpande?
Räkna med kostnader för webbhotell på cirka 80-160 kronor per månad och kostnad på domännamnet på cirka 140 kronor per år. Sedan har du kostnader som kan gälla eventuella tillägg och plugins såsom säkerhetsplugins, integrationer till CMS-system och så vidare. Här kan du läsa mer om vad en hemsida kostar.
Besök även denna bloggen securetogether du lär dig att hålla kolla på ekonomin.
Behöver jag kunna koda?
Nej, med enkla teman och “page-builders” i t.ex. WordPress, Wix och Squarespace så kan du bygga en hel hemsida efter dina önskemål utan några kunskaper i kodning. Givetvis hjälper det att kunna grundläggande HTML, CSS och Javascript, men för en enklare hemsida så klarar du dig med de verktyg som erbjuds.
Läs även denna tekniska bloggen nicetech
Vill du lära dig SEO? besök då bloggen coollibrarian.
Vill du veta vilka tekniska framsteg vi har gjort? Besök jeapie.
Om du även är intresserad av miljö och energi utforska bloggen ekoplus.